Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bulion rozpuść w 100 ml gorącej wody.
Mięso pokrój w paseczki i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Cebulę obierz, posiekaj drobno i dodaj do podsmażonego mięsa, zeszklij, a następnie oprósz zawartość patelni przyprawą curry.
Podlej Bulionem, dodaj rodzynki, dżem i śmietanę.
Duś całość na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Dopraw solą, imbirem, pieprzem i papryką.
Kurczaka podawaj z dzikim ryżem.